ЗА НАС

"ПТК ЕЛКОН" ООД - Русе е регистрирана през 1994 г. в РОС по Закона за кооперациите.

В началото основната дейност на фирмата е производство на електроинсталационни изделия - в частност електрически разклонители, които намират пазар в Белгия, Франция, Германия и други страни.

През 1998 г. "ПТК ЕЛКОН" ООД купува база в град Борово и пуска в експлоатация механичен цех и цех за прахово електростатично боядисване и започва производство на метални изделия, които продава в Германия и Франция. От 2003 г. кооперацията разполага и с пресов цех, в който се произвеждат както детайли необходими за производството на електроинсталационните изделия, така и детайли за други фирми.

"ПТК ЕЛКОН" ООД ще продължава да се развива и занапред, като поставя все нови и по-големи цели за постигане пред себе си.

ИСТОРИЯ

"ПТК ЕЛКОН” ООД е основана през 1994 г. със седалище в град Русе. Основната дейност на фирмата е производствена, включваща следните направления:

 • Електроинсталационни изделия като:

- съединители двуполюсни многократни
- щепсели
- контакти 
- ключове

 • Метални изделия от тръби и листов материал.
 • Пластмасови изделия получени чрез шприцоване.
 • Прахово електростатично боядисване.

ОБОРУДВАНЕ

Фирмата разполага с висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит. Уменията им, комбинирани с техническите възможности на фирмата дават идеалната формула за разработка на различни изделия, в зависимост от нуждите и изискванията на клиентите ни. Изделията ни се изработват в съответствие с българските и международни стандарти и са апробирани в авторитетни лаборатории.

Продукцията на ПТК “ЕЛКОН” намира много добър прием както в страната така и в Европа и Азия. Наши партньори са търговски компании от Белгия, Холандия, Германия, Унгария и други страни.
За осъществяването на тази си дейност фирмата е съоръжена със съответното оборудване

 • Пет съвременни шприцови машини с компютърно управление 
        - шприцова машина ENGEL – 350 гр.
        - шприцова машина ENGEL – 200 гр. 
        - шприцова машина ENGEL – 100 гр.
        - шприцова машина ENGEL –   80 гр.
        - шприцова машина    BG   – 200 гр.  

 • Пещ за прахово електростатично боядисване с дължина 6 м. и отвор 1,70 х 1,00 м . Разполага и с конвейр за боядисваните детайли и инсталация за обезмасляване.   

 • Ексцентър преси 
  -3 бр.- 63 т.
  -2 бр.- 25 т.  

 • Апкант – 100т. за огъване на листов материал.